Tere, özellikle salatalarda kullanılan ince yapraklı yeşil bir bitki türüdür. Özellikle Asya'da yetiştirilen tere, Anadolu'nun çeşitli bölgelerinde de bolca yetiştirilmektedir.
Çiğ olarak tüketilen bitki pişince acılaştığı için yemeği yapılmaz. Tercihe göre makarna soslarına ve çorbalara eklenerek tüketilebilir.
Herhangi bir işleme gerek olmadan sadece yıkanarak tüketilebilen tere, formuna özen gösteren kişilerin en çok tükettiği bitki çeşitleri içerisinde yer alıyor.
Salatalara, mezelere lezzet katkısı oldukça fazladır. Diyet beslenenler için smoothie ve meyve sularına eklemenizi tavsiye ederiz.
İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde sağlığa katkısı çok yüksektir.
Buzdolabında sebze meyve reyonunda muhafaza edebilirsiniz.
Köylüce Acıbadem olarak en kaliteli ve sağlıklı meyve sebzeleri tedarik edip sofralarınıza ulaşması için çalışıyoruz.
Bu ürüne ilk yorumu siz yapın!